Salaperäinen paketti

Kun ihmisellä on noin 1,2 miljoonaa rautaa tulessa, ei voi aina muistaa kaikkea. Silloin voi käydä niin, että yllättää itsensä esimerkiksi postipaketilla. Näin kävi minulle.

Muistin tilanneeni hamppukuiviketta ja vaatteita viime viikolla. Sain kaksi saapumisilmoitusta, joista toinen oli Postilta ja toinen Matkahuollolta. Postipaketin lähettäjäksi oli merkitty vaatekauppa, mutta Matkahuollon paketin lähettäjästä ei ollut tietoa. Olin ihmeissäni. Mikä kumman lähetys se oli? Sydän kylmänä toivoin, ettei Hamppukauppa ollut siirtynyt noutopaketteihin. Miten saisin kuusi jättikokoista pahvilaatikkoa mahtumaan Kiaan?

Normaalisti Hamppukaupan lähetykset ovat tulleet Postin toimittamina. Ensimmäisellä kerralla Posti hukkasi yhden paalin. Ymmärrän jos joku isomummon postikortti silpoutuu lajittelukoneiden rattaissa, mutta minne voi hävitä 30 tuuman telkkarin kokoinen ja painoinen hamppupaali? Postin kanssa asian selvittäminen on yhtä mahdollista kuin tiiliseinän läpi käveleminen.

Suomen Posti voisi alkaa myydä palveluksiaan mafialle: he hävittävät kiusalliset henkilöt ja ikävät todisteet jäljettömiin käden käänteessä. Jos virkavalta alkaa selvittää asiaa postikonttorissa, he poistuvat jo kymmenen minuutin päästä joululauluja hoilaten ja kirjautuvat sisään Kellokosken sairaalaan.

Noh, höpöjutut sikseen, tai tulee valkotakkiset ovelle. Saattaa tulla haastemieskin.

Sain siis mystisen paketti-ilmoituksen. Menin tänään tutkimaan asiaa kyläkauppaan, joka on myös Matkahuollon ja Postin toimipiste. Mukava kassatäti otti lähetyskoodin ja meni käväisemään pakettivarastossa.

Hän palasi sieltä metrin korkuisen vihreän tornin kanssa. Olin yhtenä suurena kysymysmerkkinä, kunnes näin paketin läheltä.

Kananmunakennoja!

IMG_1130

Nähdessäni munakennotornin muistin, että taisinpa tosiaan viime viikolla etsiä netistä munakennoja. En hahmottanut, että tilasin niitä näin paljon – tai että 80 kappaletta munakennoja tekee tuommoisen tornin. Miksei tekisi – onhan se 800 munalle tarkoitettu. Kassatäti on nähnyt kaiken maailman paketteja Jimmy Hoffasta alkaen, mutta hänkin piti munakennotornia melko erikoisena hankintana.

Kotona ajattelin asiaa tarkemmin. Meillä tulee 25 munaa viikossa, joten 800 munaa menee rikki 18. kesäkuuta 2018. Tämähän on kuin juhannuskalenteri!

2 Replies to “Salaperäinen paketti”

Jätä kommentti