Rottasota III, päivä 28

Varoitus. Tämä postaus sisältää graafista materiaalia, joka voi järkyttää herkimpiä lukijoita.

Kun pari viikkoa sitten telkesin rotta-eliminaattori Jasun kanalaan pariksi yöksi, rotta otti hatkat sieltä. Tarina ei kerro, minne se meni, mutta minulla oli omat epäilykseni.

Taloutemme koirat olivat jo jonkin aikaa osoittaneet huomattavaa kiinnostusta halkovarastoon, joka sattuu olemaan aivan kanalan yläpuolella. Kuvittelin, että ne ovat kanankakan ja kuivuneiden lampaanpapanoiden perässä, tai ehkä joku orava oli päättänyt valita polttopuupinon viimeiseksi leposijakseen.

Väärin.

Siellä piti majaansa rotta. Paino sanalla piti.

Kyseinen otus on nimittäin siirtynyt nakertamaan Pyhän Pietarin porttia. Saa nähdä, tuleeko se paluupostissa takaisin, kun portti alkaa muistuttaa emmentaljuustoa, josta syntiset pääsevät luikertelemaan autuuteen vastoin kaikkia karman lakeja. Maailmanjärjestys menee sekaisin meidän kiintiörottamme takia.

Saapastelin spaghettilävikköä muistuttavissa kumisaappaissani tekemään aamutoimia kanalassa. Pahaa aavistamatta, kuten tavallista. Niinä aamuina, kun oikein odotan että taivas ja pari meteoriittia putoaisi niskaan, mitään ei tietenkään tapahdu. Koko päivä menee hukkaan ja folioon käärittyä päätä alkaa särkeä.

Kävin hakemassa lampaille vettä ja silloin näin tämän.

 

IMG_1325
”Der Ratte und Europa-Hölzer”, post-makaaberi installaatio vapaaseen tilaan, 2017.

Suustani pääsi spontaani ”iuh” ja jalkani pysähtyi kesken askeleen, niin kuin siinä Carl Barksin Ankka-tarinassa, jossa hullu kaalinhimoinen tiedemies sädettää ihmisiä kiveksi.

Kun olin saanut molemmat jalat maahan, perehdyin tapaukseen tarkemmin. Diagnoosi: välitön exitus tapahtunut, kun cranium nyppäisty väkivalloin pois paikoiltaan. Näky ei ollut mieltä ylentävä mutta ihmettelin, kuka talomme asukeista saisi tämmöistä jälkeä aikaan.

Sitten muistin, että Jasu oli viettänyt yön ulkona. Päättömät oravat ovat yksi sen tavaramerkeistä. Se on siis laajentanut repertuaariaan vihdoin myös rottiin.

Ällistyttävää. Tämä lienee ensimmäinen kerta farmimme historiassa, kun joku kissoista on todella tehnyt töitä leipänsä eteen.

Ja sitten jäämme odottamaan seuraavaa kiintiörottaa. Kun Rottien Keskushallinto ROKE huomaa agenttinsa poistuneen muonavahvuudesta, he varmasti käynnistävät rekrytointitoimenpiteet. Toivottavasti mol.fi ei osoita meille ketään työtöntä maisterishenkilöä nurkkiin notkumaan: ”tietojemme perusteella osaamisesi ja koulutuksesi vastaa tätä työpaikkaa”.

Jätä kommentti